Rousseau Marketing Consultancy ...

Wil je graag een business starten of ben je recentelijk een business gestart? Dan raad ik je zeker aan om deze 6 beste businessboeken aan te schaffen. Deze boeken helpen je bij het verbeteren van je mindset, het aantrekken van klanten én het groeien van jouw bedrijf. Deze businessboeken hebben mij het meeste opgeleverd de afgelopen jaren. En daarom deel ik graag mijn top 6 businessboeken met jou!

Beste businessboeken

Bekijk hieronder mijn aanraders die niet mogen missen in jouw boekenkast als je graag wil groeien met je business.

#1 – Think and grow rich

Think and grow rich is een boek gebaseerd op het groeien van je mindset. Want hoe werkt het nu eigenlijk? In dit boek worden er enkele elementen gedeeld hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij jouw doelen behaald.

Echt een must-have om te hebben als ondernemer. Want ik geloof niet dat je bedrijf groeien start bij de juiste marketingstrategie, maar juist start bij de juiste mindset.

Dit boek raad ik je dus zeker aan om mee te beginnen met lezen!

Koop hier het boek Think and grow rich →

#2 – Profit First

Toen ik net startte met mijn business, gaf ik al mijn geld uit dat binnenkwam. Hierdoor kwam ik vaak in de penarie zodra ik mijn belasting moest betalen. Iemand raadde dit boek een keer aan en ik was meteen verkocht.

Profit First is een methode om te zorgen dat je altijd voldoende geld hebt in je bedrijf. Je rekeningen worden opgesplitst in potjes. Hierdoor kun je je altijd een salaris uitkeren, heb je voldoende geld voor je kosten en belasting én heb je zelfs een mooi bedrag per kwartaal of jaar voor het uitkeren van je winst.

Ik raad dit boek ook aan aan al mijn klanten. Dus deze zet ik sowieso op nummer 2 beste business boeken!

Koop hier het boek Profit First →

#3 – De Online Marketing Tornado

Als je een bedrijf gaat starten, heb je ook klanten nodig. Het boek de Online Marketing Tornado helpt je hoe je met online marketingstrategieën op de lopende band klanten kunt binnenhalen.

Ik las dit boek in één ruk uit en ben meteen gaan implementeren. Het heeft mijn bedrijf zo veel goeds gedaan. In 3 maanden tijd zag ik al groei in mijn omzet en een groeiende aanvraag van klanten.

Je leert in dit boek alles over e-mail marketing, bloggen, social media, etc.

Koop hier het boek De Online Marketing Tornado →

#4 – Doelgerichte SEO

Een mooie aanvulling op de Online Marketing Tornado is het boek Doelgerichte SEO. In dit boek leer je stap voor stap hoe je hoger in Google kunt komen.

Toen ik net startte met mijn blog, had ik gemiddeld 5000 unieke bezoekers per maand op mijn website. Toen ik dit boek stap voor stap ging implementeren, steeg ik van 5000 naar 20.000 unieke bezoekers binnen een half jaar tijd. Een mooie aanvulling dus voor jouw business!

Het boek is heel toegankelijk geschreven en staat vol afbeeldingen. Hierdoor weet je precies wat je moet doen en is het geen rocket science.

Koop hier het boek Doelgerichte SEO →

#5 – Master Your Mindset

Zoals ik al eerder zei: je kunt zo veel strategieën implementeren als je wilt, maar als je mindset bar slecht is ingesteld, dan levert het je nog niks op. Het boek Master Your Mindset helpt je bij het groeien van een positieve mindset.

Daarom raad ik je persoonlijk aan om eerst eens kritisch met je mindset aan de slag te gaan. Hoe denk je vooral? Ben je positief ingesteld? Of negatief ingesteld?

Een controle krijgen over je mindset gaat je helpen op zó veel vlakken om te kunnen groeien. Daarom raad ik je dit boek van harte aan.

Koop hier het boek Master Your Mindset →

#6 – The Complete Reader

Over mindset gesproken: de Complete Reader van Neville Goddard is een must-have. Hij staat hier op mijn #6 maar stiekem is dit mijn nummer #1.

Het geeft je onwijs veel inzicht over het leven, hoe het leven (en je denkwijze) werkt en hoe je alles kunt ‘manifesteren’. Klinkt heel zweverig, maar het heeft mijn leven op zo veel vlakken positief gemaakt.

Het boek is gebaseerd op de Law of assumption (ik heb hier ook enkele blogs en video’s over gemaakt). Dus: AANRADER!

Koop hier het boek The Complete Reader →

Business boeken

Er zijn vast en zeker nog meer businessboeken te vinden, maar ik vind dit persoonlijk de beste boeken die er zijn. Ik vind namelijk 3 dingen belangrijk in je bedrijf:

  • Een goede mindset en ook weten hoe je bewustzijn werkt
  • Een gezond bedrijf (zodat je niet in de shit komt)
  • Klantenwerving en sales

Verder zijn het allemaal randzaken dat komt kijken bij het ondernemerschap. Dus als je deze boeken in je boekenkast hebt én gelezen hebt, dan is succes gegarandeerd in je business!