Rousseau Marketing Consultancy ...

De Law of Assumption is dé sleutel om jouw realiteit te veranderen. Wat we aannemen dat waar is, wordt werkelijkheid. Dit doen we vaak onbewust, waardoor we vaak een realiteit creëren die we niet willen hebben. Daarom is het belangrijk om bewust aan de slag te gaan met Law of Assumption, zodat je (bewust!) een totaal nieuwe realiteit kunt gaan creëren. Lees hier hoe je dat doet.

De beste manier om te kijken wat jij precies wil in je leven, is om kritisch te kijken wat je nu zou willen veranderen in je leven. We gebruiken hier het woord ‘manifesteren’, maar ik merk steeds meer dat mensen hier een bepaalde aanname over hebben. Het klinkt een beetje zweverig en ze voelen al meteen een blokkade. Maar het ‘creëren van je realiteit’ lijkt een beetje minder woo-woo. Dus laten we het creatie noemen. Kijk naar je leven op dit moment. Kun je zien hoe je gevoelens en gedachten hebben gecreëerd wat je momenteel ziet om je heen?

Zo verander je jouw realiteit

Het is makkelijk om te zeggen: ‘Ach, denk gewoon het tegenovergestelde van wat je nu denkt’ als je nog niet jouw nieuwe realiteit ziet wat je probeert te creëren. Neville Goddard zegt bijvoorbeeld dat we eerst moeten geloven, voordat we het kunnen zien en dat is precies zoals het werkelijk ook is. Daarom is het belangrijk om hetgeen te negeren in onze huidige realiteit en in ons hoofd het tegenovergestelde aan te nemen. Je zult merken dat als je hetgeen negeert waar jij normaliter van uit gaat, dat het tegenovergesteld zal gaan komen.

Bijvoorbeeld: jij hebt een diepgewortelde veronderstelling dat geld moeilijk te verdienen is. Zodra jij een nieuwe realiteit gaat creëren in je hoofd dat geld verdienen makkelijk en moeiteloos gaat, zul je merken dat het ook gaat verschijnen in werkelijkheid. Plotseling krijg je moeiteloos van verschillende kanten geld. Vaak is het zo dat we in onze huidige (ongewenste) realiteit blijven hangen, omdat we aannames hebben en deze worden continu geprojecteerd in de werkelijkheid. Daarom is het belangrijk om je gedachten hierop te trainen om nieuwe aannames te creëren. Een mental diet kan je hierbij helpen.

Hoe negeer je je huidige realiteit?

Het is belangrijk om te erkennen wat er momenteel in je huidige realiteit afspeelt waar je niet tevreden mee bent. Heb je misschien schulden, zou je graag een ex terugwillen of wil je graag van je bedrijf een succes maken? Wat de situatie ook is – wees ervan bewust dat je dit zélf hebt gecreëerd en dus ook heel makkelijk kan veranderen!

Kies een situatie op dit moment in je leven dat je meteen wil veranderen. Bijvoorbeeld: je schulden wegwerken. Het is belangrijk om alles aandacht te geven dat gerelateerd is aan je schulden (mentaal). Dat betekent dus dat je niet elke avond voordat je gaat slapen gaat piekeren over je openstaande rekeningen. Of elke dag alle openstaande rekeningen voor je legt op de tafel en eraan zit te denken. Nee, je gaat simpelweg in je hoofd de gewenste situatie creëren die je wilt. Namelijk dat jouw openstaande rekeningen zijn betaald.

Je zult dan affirmaties kunnen gebruiken zoals:

  1. Ik ben blij dat al mijn openstaande rekeningen zijn betaald.
  2. Ik ben schuldvrij.
  3. Ik ontvang altijd moeiteloos geld.

Elke keer als je denkt aan je ongewenste situatie (schulden), affirmeer je deze zinnen. Je zult merken dat hoe vaker je deze affirmaties uitdrukt in je hoofd, dat je het gaat aannemen als waarheid. Er zal dan een shift komen in je nieuwe realiteit waardoor blijkt dat het matcht met je gedachten. Deze situatie is tevens ook mijn eigen ervaring. Ik gaf mijn schulden geen aandacht meer en affirmeerde de gewenste situatie. Één maand later ontving ik een grote som geld terug van de Belastingdienst waardoor ik al mijn schulden in één keer kon afbetalen.

Zo zie je maar weer: creëer de gewenste situatie in je hoofd en dit zal weerspiegelen in je nieuwe realiteit! Dit kan met elke situatie.