Rousseau Marketing Consultancy ...

Het leven van een blogger lijkt vaak op een droom: geld verdienen middels het schrijven van artikelen, leuke evenementen bezoeken en gratis producten uitproberen. Veel jonge meiden dromen ervan om een blogger te worden of een bekende YouTuber. Maar wat doet een blogger nu eigenlijk de hele dag en hoe verdienen ze hun geld?

Dit doet een blogger

Een blog runnen is óók een fulltime baan. Toen ik in 2014 startte met mijn beautyblog, werd deze niet meteen een hit. Je moet wel de nodige dingen doen om uiteindelijk samenwerkingen binnen te halen met jouw blog en uitgenodigd te worden op gave evenementen. De kernactiviteiten van een blogger zijn als volgt:

Het schrijven van artikelen

Natuurlijk is het logisch dat een blogger artikelen schrijft. Het is wel belangrijk om deze artikelen goed te optimaliseren zodat deze hoog scoren in Google. Want hoe meer bezoekers, hoe meer geld je kunt verdienen als blogger. Artikelen schrijven is vaak ook een heel karwei, dus vergis je niet. Denk bijvoorbeeld aan het denkproces (wat is het onderwerp en waar ga ik over schrijven?) en natuurlijk het uitvoerend proces. Als je snel geld wil gaan verdienen als blogger, is het raadzaam om minimaal 60+ artikelen op jouw blog te plaatsen. Deze moeten wel voorzien zijn van goede inhoud en SEO optimalisatie.

Het bedenken van nieuwe content

Zoals ik al in de vorige activiteit zei, moet je als blogger ook steeds nieuwe content bedenken. Veel bloggers hebben daarnaast nog een YouTube kanaal. Video’s integreren in jouw blog is namelijk een onwijs goede manier om jouw artikelen hoger te laten scoren in Google. Daarnaast kun je hiermee ook een band opbouwen met jouw publiek. Voor deze content is een denkproces wel vaak noodzakelijk. Want wat ga je vertellen in jouw artikel of video? En spreekt dit aan? Vaak is deze brainstormsessie behoorlijk wat werk.

Een publiek opbouwen

Het is belangrijk om als blogger een publiek op te bouwen. Hier gaat vaak ook veel tijd in zitten. Denk bijvoorbeeld aan het engagen met het publiek in de reacties of via de DMs op Instagram. Het is ook belangrijk om jouw publiek ‘warm te houden’. Het schrijven en uitsturen van e-mails kan hier een goede tool voor zijn. Hierdoor blijft jouw publiek up-to-date over nieuwe content.

Samenwerkingen binnenhalen

Als je net start als blogger, zullen niet veel bedrijven jou gaan benaderen voor een samenwerking. Daarom is het belangrijk om als blogger zelf samenwerkingen binnen te halen op het begin. Als jouw blog meer bekendheid genereert en meer unieke bezoekers per maand ontvangt, dan zul je merken dat er ook bedrijven met jou willen samenwerken. Tot die tijd is het raadzaam om hier zélf actie in te ondernemen.

Evenementen bezoeken

Om als blogger up-to-date te zijn van de laatste trends, is het belangrijk om evenementen te bezoeken. Vaak worden bloggers zélf uitgenodigd voor deze evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product van een (bekend) merk. Dit merk wil dat elke blogger en influencer over schrijft en praat. Je zult als blogger dus ook tijd moeten blokken om evenementen te bezoeken en hier vervolgens over te schrijven.

Nieuwe producten uitproberen

Als blogger ontvang je veel PR pakketjes. Deze pakketjes bevatten vaak nieuwe producten die jij (gratis) mag uitproberen. Je kunt je hiervoor inschrijven bij een PR bureau (lees hier tips om op een PR lijst te komen als blogger). Deze PR bureaus werken nauw samen met merken en bedrijven en zorgen ervoor dat hun (nieuwe) producten bekendheid genereren bij bloggers en influencers. Voor bloggers kan dit soms best een karwei zijn om alle nieuwe producten uit te proberen en hierover te schrijven. Daarom kiezen veel bloggers er uiteindelijk voor om een bedrag af te spreken om erover te schrijven. Het is dus aan de blogger zelf om ook daadwerkelijk iets met de gratis producten te doen.

Hoe verdient een blogger geld?

Een blogger heeft verschillende verdienmodellen. De meeste bloggers verdienen het meeste geld aan samenwerkingen met merken en bedrijven. Daarnaast kunnen ze ook nog geld verdienen met:

  • Affiliate marketing (hierbij worden er links geplaatst in artikelen waarin ze een commissie over ontvangen zodra een bezoeker bijvoorbeeld via de link een product of dienst afrekent)
  • Advertenties
  • Verkopen van merchandising
  • Verkopen van online producten (zoals e-books)
  • Memberships
  • Samenwerkingen met bedrijven middels advertorials (lees hier hoe je je tarief bepaald voor een blog)

Wil jij graag starten als blogger en hier minimaal 5000+ euro per maand mee verdienen? In mijn Become Financially Free Membership laat ik je stap voor stap zien hoe je je eigen website bouwt, goede artikelen schrijft én succesvol de verdienmodellen kunt toepassen.