WAAROM HET AANTAL VOLGERS OP JE SOCIAL MEDIA ZO BELANGRIJK IS

© Rowena Rousseau, 2019

Als je iemand wilt gaan volgen, is het eerste waar je naar kijkt hoeveel volgers diegene heeft. Eigenlijk heel raar. Iemand met veel volgers zal wel ‘goed zijn om te volgen’ dan iemand met maar 100 volgers. Maar waarom is het dan zo belangrijk om veel volgers te hebben op social media? En wat is mijn mening hierover?

HOE KRIJG JE VOLGERS?

Voordat ik even inzoom waarom het belangrijk is, wil ik even wat toelichten hoe je volgers krijgt. Eigenlijk niet zo moeilijk. Je post wat en hoopt dat mensen op het magisch knopje ‘Volgen’ drukken. Maar daar zit natuurlijk nog meer achter dan alleen wat posten. Het is namelijk belangrijk dat je iets te vertellen hebt. Een verhaal of mooie foto’s. Mensen willen zich graag met iemand identificeren of geïnspireerd worden. Alle influencers (goh, wat vind ik dat een raar woord), weten een goed verhaal over te brengen. De een besteedt veel aandacht aan #bodypositivity en de ander aan de ellendige kant van #momlife. Hoe dan ook: ze weten mensen te binden.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe je met kleine tips en tricks meer volgers kunt krijgen op jouw social media kanalen? Lees dan deze blog. Het is namelijk niet zo moeilijk om te groeien op social media, maar het vergt wel enige tijd. Geduld is ook een schone zaak. Ik zeg altijd je kunt beter vandaag beginnen dan morgen. Begin dus vandaag. Ook al is het misschien 23:59 uur. Begin nu.

© Rowena Rousseau, 2019

WAAROM HET ZO BELANGRIJK IS…

Voordat ik deze blog schrijf, moet je weten dat ik het eigenlijk belachelijk vind. Ik vind het belachelijk dat het zo is, maar het is nu eenmaal zo. De cijfers die jouw volgers weergegeven zijn belangrijk. Waarom dat vertel ik je nu. En waarom ik het belachelijk vind, ga ik je ook vertellen. Als eerste wil ik je vertellen waarom het belangrijk is. Snap je het nog? Om iets met social media te verdienen, is het belangrijk om een minimum aantal volgers te hebben. Minimaal 10.000 volgers geeft je al enige hoop om wat € voor een aantal posts te vragen. Zelfs Instagram geeft tools zoals swipen aan diegene die minimaal 10.000 volgers hebben. Eigenlijk belachelijk. Alsof iemand met 5000 volgers geen te gekke content heeft dan iemand met minimaal 10.000 volgers.

In deze blog vertel ik je hoeveel ik verdien met mijn blog en hiermee ook mijn social media kanalen. Mijn Instagram telt momenteel 20.000 volgers. Eigenlijk niet veel in de ‘influencerswereld’. Maar dat interesseert me ook geen hol. Ik heb liever mensen die me echt willen volgen, dan mensen die mij volgen om terug te volgen. Nah, bedankt. Maar helaas. Door dit aantal volgers worden er al beperkingen op mijn verdiensten gelegd. Terwijl iemand met 50.000 volgers een mooi geldbedrag van minimaal € 1000 kan vragen en hierdoor dus eigenlijk wel een minimumloon uit scoort, moet ik een paar samenwerkingen hebben om er een maandsalaris uit te halen. Geen jackpot voor micro influencers, zoals ze dat mooi noemen. Het is dus belangrijk om X aantal volgers te hebben, om rond te kunnen komen van jouw kanalen. Ben je nieuwsgierig hoe je verdiensten uit jouw social media kanalen kunt halen? In mijn Masterclass: De goudmijn genaamd social media onthul ik alle geheimen hoe je je social media kanalen slim kunt inzetten om hier verdiensten uit te halen.

WAAR KAN IK VOLGERS KOPEN?

Het eerste wat ik grap als een merk niet akkoord gaat met mijn geldbedrag, dan vraag ik: waar kan ik volgers kopen? Aangezien ze hun prijs liever baseren op kwaliteit in plaats van kwantiteit, gaan veel influencers volgers kopen. I can’t blame them. We stoppen namelijk zo veel tijd en energie in onze kanalen om te groeien en er uiteindelijk ons brood mee te verdienen, en als de volgers dan niet gaan groeien worden we wanhopig. Ik ben niet zo’n voorstander van volgers kopen, en ik heb daadwerkelijk nog geen € 0,01 uitgegeven aan zoiets (ik kan je mijn bankafschriften laten zien ;-)), maar ik snap het. We willen groeien. We willen geld verdienen.

Ik vind het alleen jammer dat er eerst wordt gekeken naar het aantal volgers voordat iemand, of een merk, een beslissing maakt om diegene te volgen of mee samen te werken. We zijn ook allemaal gefixeerd om veel volgers te krijgen, alsof dat het belangrijkst in het leven is. Nee, dat is het niet. Als er een bom ontploft in Nederland, overleven de mensen met de meeste Instagram volgers het echt niet hoor. 😉 Ik wil zeggen: maak je niet druk. Maar helaas moeten we dat wel doen als we hier onze baan van willen maken. Hopelijk komen sommige bedrijven op een dag tot besef dat er misschien eens verder gekeken moet worden dan het stomme cijfer.

xo
Rowena