Vieren wij Sinterklaas met een dreumes en newborn?

De vraag die wij ons vaak stelden dit jaar was toch echt: ‘gaan wij Sinterklaas vieren met een (bijna) peuter en newborn?’ We keken elkaar dan even afvragend aan, want Fenna is dan 22 maanden oud en Farah pas 3 maanden. Dat begrijpen ze toch helemaal niet? Waarom zouden we het wel moeten vieren en waarom niet? In deze blog licht ik toe wat onze Sinterklaas plannen zijn.

Sinter..watte?

Met een dreumes en newborn in huis, zijn feestjes zoals Sinterklaas en Kerstmis niet het belangrijkst, althans nog niet. Fenna snapt er letterlijk geen drol van. Ze snapt de betekenis van een cadeautje krijgen (denk ik) wel. Ze weet dat ze het papier moet openscheuren en er dan iets te zien is dat ze vast en zeker leuk vindt. Maar Sinterklaas? Wat is dat? En wie zijn die rare verklede mensen die achter zo’n oude vent aanlopen?

Tijdens de intocht keek ze wel raar uit haar ogen, want wat was dat voor een circus act? Toen ze eenmaal snoep begonnen uit te delen, stond ze wel vooraan. Maar ze keek mij en Jean-luc vaak aan met een groot vraagteken boven haar hoofd: wát is dit allemaal? Farah die nu nog twee maanden oud is, snapt er natuurlijk al helemaal niets van. Die snapt alleen wanneer ze een schone luier of de fles krijgt. Toch zie ik om mij heen mensen uitbundig Sinterklaas cadeau’s kopen voor hun kindjes die dezelfde leeftijd hebben als Fenna, maar wáárom?

Zetten wij de schoen?

Zal ik Fenna’s schoen zetten? Snapt ze überhaupt dat als er een cadeautje in zit dat dit van een oude vent komt die met zijn paard over het dak loopt? En snapt ze het concept dat als ze een tekening gemaakt heeft of een wortel in haar schoen duwt, dit omtovert tot een cadeau? Nee. Ik heb daarom ook bewust gekozen om haar geen schoen te laten zetten, of nou ja, dat wij geen schoen gaan zetten.

Zij laat haar schoenen altijd rond slingeren, dus zal het haar wat interesseren waar die staat en wat er in zit. Ik zie op Instagram de grootste cadeaus voorbij komen die ze in de schoen duwen van hun dreumes, met alle respect, maar wat hebben zij eraan? Iets lekkers erin stoppen vind ik misschien nog wel kunnen, maar waarom in hemelsnaam een cadeau naast een schoen van nog geen dertig centimeter zetten dat nog groter is dan je kind zelf? Ik snap het nog niet helemaal.

Hoe doen we dat met cadeaus?

We hebben ons voorgenomen om tijdens Sinterklaas wel gewoon een pakjesavond te houden, met een lekker diner en wat snoepgoed. Maar aangezien Fenna het concept nog niet helemaal snapt, ga ik hier geen honderd euro aan uitgeven. Nee, ik zet 3 á 4 cadeaus neer en dan is het wel goed zo. Volgend jaar is ze bijna drie jaar en dan zou ze het wel allemaal beter snappen. Nu vind ik het zelfs zonde om speelgoed te kopen dat ze niet eens snapt en het uit eindelijk weer eindigt op een berg speelgoed.

Tevens zijn we nu bezig met haar peuterkamer, aangezien ze haar oude babykamer heeft moeten afgeven aan Farah. Het lijkt me dan wel leuk om voor Sinterklaas en Kerstmis dingetjes te kopen voor haar kamertje, waar ze uit eindelijk ook kan gaan spelen. Ik ga dus wel degelijk iets kopen waar ze iets aan heeft op haar nieuwe slaapkamer. Dat zal ze dan wel weer snappen als haar nieuwe kamer steeds meer ‘speelvrijer’ wordt.

Wat zijn onze plannen voor Kerstmis?

Met Kerst zullen we waarschijnlijk een cadeautje kopen. Ze zal immers al genoeg van de Kerstman (lees: oma’s en opa’s) krijgen en dan vind ik het absurd om nog een hele stapel cadeaus onder de boom te leggen. Tevens wil ik ook niet dat ze té verwend wordt tijdens deze feestdagen. Vroeger kreeg ik altijd alles wat ik wilde met Sinterklaas en met Kerst kreeg ik maar een cadeautje.

Dat wil ik ook zo houden; ze hoeft niet met Sinterklaas én Kerst alles te krijgen wat ze wilt. Ik vind Kerstmis ook meer gaan om de gezelligheid dan het krijgen van. Dat is gewoon een extraatje, en dat wil ik mijn dochters ook meegeven. Het draait niet allemaal om cadeaus tijdens deze feestdagen. Sinterklaas is natuurlijk een en al commercie en daar ontga je niet aan, maar dat vind ik met Kerst weer meevallen. Het is natuurlijk ook hoe je er zelf mee omgaat als ouder zijnde.

Maar goed, dit zijn onze plannen voor de feestdagen met twee jonge kindjes. Ik ben benieuwd hoe oud jullie kindjes zijn en of jullie Sinterklaas vieren? 

Liefs,

Rowena

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf up to date van kortingen, aankondigen en meer nieuws hoe jij je onderneming kunt laten groeien!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Rowena Rousseau will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.