Twee keer zwanger tijdens mijn hbo studie: Mijn ervaring

Zwanger raken tijdens je studie? Het kan iedereen ‘overkomen’. Ik koos er bewust voor om zwanger te raken in mijn tweede leerjaar van mijn hbo studie. Toen ik eenmaal weer vijf maanden terug was op school na mijn zwangerschapsverlof raakte ik wéér zwanger. Dit keer ongepland. Twee keer zwanger tijdens mijn hbo studie, wat is mijn ervaring hiermee? En lukt het studeren eigenlijk wel met twee jonge kindjes?

Gepland zwanger in mijn tweede leerjaar

Tijdens mijn tweede leerjaar raakte ik gepland zwanger. Gelukkig liep ik toen stage en zag ik niet veel van mijn school. Ik heb mijn eerste zwangerschap op het hbo dus wel als ‘prettig’ ervaren, in zo verre dat mogelijk is. Toen ik was bevallen van Fenna, heb ik zes maanden even gepauzeerd van school. Na een half jaar begon ik aan mijn derde leerjaar en vijf maanden later… was ik weer zwanger. Dit keer ongepland.

De reacties van docenten en studiegenoten

Toen ik voor de tweede keer zwanger was, waren de reacties erg gevarieerd van mijn mede studiegenoten en docenten. Ik was immers net terug op school van mijn zwangerschapsverlof en nu was ik in verwachting van mijn tweede kindje? In de video van vandaag leg ik alles uit hoe ik mijn zwangerschap combineerde met school en daarop volgend hoe ik het nu combineer met twee jonge kindjes onder de 2 jaar.

Bekijk de video hier:

Werkt de video niet? Klik dan hier om hem via mijn Youtube kanaal te bekijken.

Liefs,

Rowena

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf up to date van kortingen, aankondigen en meer nieuws hoe jij je onderneming kunt laten groeien!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Rowena Rousseau will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.