Onze Save The Date kaarten én waarom deze kaarten zo handig zijn!

Als je de datum eenmaal weet van je bruiloft en (eventueel) de locatie ook al vast staat, dan kunnen de voorbereidingen beginnen. Het leukste om te doen vind ik om de datum aan iedereen te vertellen. Maar het is natuurlijk handiger om een Save-the-date kaart te sturen naar iedereen als je de gastenlijst ook al op orde hebt. Ben je benieuwd naar onze Save-the-date kaart en waarom deze uitnodigingen zo handig kunnen zijn? Lees dan snel verder!

Trouwen

Het is jullie vast niet ontgaan dat Jean-luc en ik afgelopen augustus officieel voor de wet getrouwd zijn. Aangezien ik 35 weken zwanger was, hebben we dit heel klein en intiem gehouden met de gedachten dat we het volgend jaar groots zullen vieren. In mei 2019 is het dan zover: dan trouwen we voor de kerk en vieren we dit met ál onze vrienden en familie. We hebben een prachtige locatie voor het diner en avondfeest en wat extra speciaal is, is dat we trouwen in een kerk waar mijn opa al meer dan dertig jaar kerkmeester is. Ik vind dit extra bijzonder dat mijn oma en opa dit (hopelijk) kunnen meemaken.

Voorbereidingen

Aangezien onze bruiloft al over zeven maanden is, zijn we druk bezig met alles voor te bereiden. Het is namelijk niet vandaag op morgen allemaal geregeld. Wat ik wel belangrijk vind, is dat de mensen het wel op tijd weten. Mei en juni zijn namelijk dé bruiloft maanden en het zou zonde zijn als mensen die je er graag bij wilt hebben, niet kunnen komen. Omdat ze bijvoorbeeld een andere bruiloft of andere plannen hebben. En dat niet alleen: Jean-luc heeft een grote familie en veel familieleden wonen wat verder weg in het land of in een ander land. Het lijkt mij dan prettig voor hen om het tijdig te weten zodat zij rekening kunnen houden met eventuele slaapplekken. Voor deze situatie zijn Save-the-date kaarten erg handig. Het is echt iets Amerikaans, maar het komt steeds vaker voor in Nederland. En natuurlijk altijd fijn als mensen het ruim van te voren weten en hier rekening mee kunnen houden, dan alleen bijvoorbeeld 3 maanden van te voren een Trouwkaart te sturen.

Eigen stijl

Een Save-the-date kaart kun je minimaal zeven maanden van te voren sturen. Meestal heb je dan ook al een locatie en een kleurenthema in gedachten. Hier kun je de Save-the-date kaart dan ook al op aanpassen. Zo heb ik dat ook gedaan. Jean-luc en ik hebben als kleurenthema wit en lichtblauw. Ik heb dit vaker voorbij zien komen bij een bruiloft en ik vind het een prachtige combinatie. We laten dit niet alleen terugkomen in de decoratie van de dag, maar ook in de kleding. Zo hebben de bruidsmeisjes lichtblauwe jurkjes en dragen de bruidsjonkers een lichtblauwe stropdas. Om de gasten een voorproefje te geven van onze stijl en kleurenthema, laat ik dit terugkomen in de uitnodigingen.

Zoals je kan zien houden wij van elegant en strak. Dat is dus ook terug te zien in de uitnodiging. Je kunt door middel van een Save-the-date of de officiële Trouwkaart ook een idee geven van hoe jullie bruiloft eruit komt te zien. Houd je lekker van informeel? Dan kun je de lettertypes wat speelser maken en misschien een grappige foto van jullie samen toevoegen. Houd je je bruiloft net zoals wij elegant en is dé dresscode toch echt black tie? Kies dan voor een elegant lettertype en formele tekst.

Ik heb onze Save-the-date kaart via Kaartje2go zelf ontworpen. Er staan op Kaartje2go ook talloze Save-the-date kaarten waar je uit kan kiezen. Kaartje2go is mijn go-to uitnodigingen webshop als ik een feest ga organiseren. Ze hebben elke categorie voor elk feest en er staan genoeg kaarten waar je uit kunt kiezen en zelf kunt aanpassen. Staat jouw stijl er niet bij? Geen probleem. Je kunt je eigen kaartje ontwerpen door middel van leuke figuren en kaders toe te voegen. Kaartje2go heeft voor elke categorie een uitgebreid assortiment aan figuren, achtergronden en kaders. Daar vond ik de prachtige blauwe bloemen als kader die het kleurenthema van onze bruiloft goed zichtbaar maakt. Ook de lettertypes zijn erg gevarieerd en voor ieder wat wils. Maar wat zet je nu in een Save-the-date kaart? Kaartje2go heeft veel voorbeelden met teksten erbij, maar je kunt ook gewoon je eigen tekst ervan maken en er in zetten wat jullie belangrijk vinden.

Zo heb ik bijvoorbeeld natuurlijk de datum vermeld, onze namen, onze contactgegevens (op de achterkant) en natuurlijk waar de bruiloft plaats vindt. In ons geval is dat Maastricht. Zo weten de familieleden die van ver komen op tijd waar ze een slaapplek moeten regelen. Ook hebben wij er op vermeld dat de gasten uiterlijk voor 1 januari moeten antwoorden of ze wel of niet komen. Zo hebben wij een indicatie van de gasten en kunnen wij hier rekening mee houden. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar in ons geval vinden wij dit fijn en weten we met hoeveel personen we rekening moeten houden. Tevens hebben we er ook op vermeld dat als ze desondanks verhinderd zijn, dit ons alsnog tijdig te laten weten. Bij veel locaties worden last minute no-shows namelijk in rekening gebracht. En om de kaart af te maken op de envelop, hebben we leuke sluitzegels toegevoegd met ‘Save the Date’. Deze sluitzegels zijn ook bij Kaartje2go verkrijgbaar en heb je ook een keuze van elke categorie.

De officiële uitnodiging

Drie maanden voor onze bruiloft zullen wij onze officiële uitnodigingen versturen. Hierin wordt er onderscheid gemaakt tussen de dag- en avondgasten. Hierin staat natuurlijk de tijd, exacte locatie en de eventuele dresscode in vermeld. Om je uitnodiging zo professioneel mogelijk te maken, heeft Kaartje2go ook als optie om het logo te verwijderen. Zo lijkt het alsof jij de uitnodiging helemaal deskundig zelf ontworpen hebt. En als tip op de sluier hebben ze een ruim assortiment aan sluitzegels die jouw post officieel af maakt. Dus ga je binnenkort trouwen en je weet nog niet wat je moet doen qua Save-the-date of Trouwkaart? Hopelijk heb ik je weten te inspireren met mijn blog!

Heb jij Save-the-date kaarten gestuurd voor jouw bruiloft? Zo ja, hoe lang van te voren heb jij ze verzonden?

Liefs,

Rowena

*Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met Kaartje2go.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf up to date van kortingen, aankondigen en meer nieuws hoe jij je onderneming kunt laten groeien!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Rowena Rousseau will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.