Silvie (26) is stewardess, runt een eigen onderneming én is moeder!

Elke vrijdag staat er een nieuwe column Moeder met ambities online. In deze column vertelt een mama (to be) over hoe zij het moederschap combineert met haar ambities. Vandaag vertelt Silvie (26) hoe zij haar werk als stewardess en haar eigen bedrijf combineert met het moederschap.

Silvie (26) heeft een geregistreerd partnerschap met Naby. Samen wonen ze in Eindhoven en hebben ze twee kindjes Joah (2) en Liya (9 mnd). Naast haar werk als stewardess runt ze haar eigen bedrijf met kledingrekjes voor de baby-en kinderkamer.

Dagroutine


Zo, het is weer avond. Half negen om precies te zijn. De kids liggen in bed, de keuken is opgeruimd en de wasmachine draait. Een heerlijk momentje voor mezelf, want als moeder van twee kids is dit hard nodig. Vaak neem ik me van alles voor (mijn kast opruimen, een boek lezen.. maar na een half uur merk ik dat ik alweer vecht tegen de slaap) ik neem mezelf voor om naar bed te gaan, en dat blijkt een goed voornemen…

Om 01:00 uur is het namelijk tijd voor de eerste wekker (mijn lieve dochter Liya van negen maanden oud blijkt toch nog toe te zijn aan een laatste fles) Het blijft een puzzel, hoeveel flesjes heeft ze nodig op een dag? ze heeft goed avondeten gegeten… maar blijkbaar is er nog wat ruimte vrij. Heeft ze van haar moeder denk ik. 

Vier uur later gaat dan mijn echte wekker, tijd voor een retourtje Ibiza.
Niet jaloers worden, het klinkt spannender dan het is, om 14:00 uur ´s middags ben ik namelijk alweer thuis. Weinig zon zee en strand dus. Ik werk sinds 2013 als stewardess voor Transavia wat ik met ontzettend veel plezier doe. De verschillende collega’s, bestemmingen en passagiers zorgen ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is. 

Silvie Soumah (26) tijdens haar werk als stewardess.

Combineren met het moederschap

Vaak krijg ik de vraag of dit wel te combineren valt met het hebben van twee kids, en ik moet eerlijk bekennen dat de onregelmatigheden makkelijker te combineren zijn dan een kantoorbaan van 9 tot 5. Ik heb het een jaar geprobeerd, lesgeven bij de opleiding luchtvaartdienstverlening. Maar dat was het toch niet helemaal. Het lessen voorbereiden en toetsen nakijken bij thuiskomst vond ik erg lastig te combineren met het moederschap, bij thuiskomst wil ik er gewoon kunnen zijn voor de kids. Momenteel heb ik meestal drie ochtendvluchten per week waarbij ik om 06:00 uur begin en rond 14:00 uur klaar ben. Ideaal, want aangezien manlief meestal avonddiensten draait kan hij ze naar de opvang brengen en ik ze ophalen! 

 Op Joah´s eerste verjaardag kondigden we mijn tweede zwangerschap aan, zo die zag niemand aankomen. Op 22 februari 2019 kwam dochtertje Liya ter wereld. Wat zijn ze lief samen, maar ook o zo druk, ik kan ze geen seconde uit het oog verliezen. Joah begrijpt nog niet helemaal dat Liya geen hobbelpaard is. Regelmatig wil hij op haar rug klimmen, hij bedoelt het vast goed, en Liya lacht er gelukkig nog bij, maar ik had geen seconde later moeten ingrijpen. Ik dacht altijd dat ik het druk had toen ik alleen Joah had. Nu weet ik wel beter. Begrijp me niet verkeerd hoor, het is super gezellig zo met z’n allen samen.

Ik moet eerlijk bekennen dat de onregelmatigheden makkelijker te combineren zijn dan een kantoorbaan van 9 tot 5.

Eigen bedrijf

Voor ons als ouders was de family dan ook nog niet compleet na de komst van Liya, we begonnen ons eigen bedrijfje ‘hangend-kledingrekje’. Via onze webshop www.hangend-kledingrekje.nl verkopen we hangende kledingrekjes voor de baby-en kinderkamer. Het gaat om rekjes met kralen of leren bandjes. Tijdens de kraamweek zaten we avondenlang op de bank kralen te rijgen en inmiddels loopt het verrassend goed!


Verveling kennen we dus niet in huize Soumah! Het geeft ons energie om actief bezig te zijn. je kan wel zeggen dat de kinderen het beste in ons naar boven halen, want zonder kinderen was ik na die ochtendvluchten gewoon gaan slapen hoor! 

Reactie:
Wauw wat een onwijs druk leven heb jij, zeg! Prachtig om te zien hoe je dit allemaal combineert met het moederschap. Mijn kinderen schelen evenveel als jouw kindjes, dus ik snap de chaos in huis. Maar dan denk ik ook zo weer: dan groeien ze samen op en zijn de tropenjaren ook ‘sneller’ voorbij. Ik vind het ook onwijs gaaf dat je naast een drukke baan als stewardess, twee kinderen ook nog een eigen bedrijfje runt. Echt petje af!

Ben jij ook een ondernemende moeder en zou jij graag je verhaal willen vertellen in de column ‘Moeders met ambities’? Stuur voor meer informatie een mail naar info@rowenarousseau.nl.