MOEDER MET AMBITIES: KYRA VERTELT OVER HAAR STRUGGLES ALS ONDERNEMENDE MAMA

Elke vrijdag staat er een nieuwe column Moeder met ambities online. In deze column vertelt een mama (to be) over hoe zij het moederschap combineert met haar ambities. Vandaag vertelt Kyra (34) over hoe zij het ervaart om een ondernemende moeder naast haar parttime baan te zijn.

ONDERNEMENDE MOEDER KYRA: ‘GELOOF DAT JE HET KUNT EN JE BENT AL HALVERWEGE!’

Zo, daar zit ik dan, buiten op mijn stoeltje een column te schrijven voor Rowena Rousseau. Hoe tof is dat! En na een drukke werkdag, kan ik ook eindelijk nog even genieten van het heerlijke weer dat we vandaag hebben gehad. Gelukkig gingen de kinderen direct slapen toen ik ze naar bed bracht, waardoor ik meteen kon beginnen met schrijven. Helaas, het tegendeel is waar.. Ik denk dat ik Aimée, mijn jongste dochter, wel 10 keer opnieuw in bed heb moeten leggen. Inmiddels zit ik dus weer een uur later dan gepland achter mijn laptop. En dat is niet de eerste keer deze week. Komt dit jou ook bekend voor?

EVEN VOORSTELLEN…

Ik ben Kyra, 34 jaar en ik heb deze week de eer om een column voor jullie te mogen schrijven over wie ik ben, wat mijn dromen en ambities zijn en natuurlijk over wat ik het allerliefste doe. Ik ben gezegend met twee prachtige meiden, Loïs (4 jaar) en Aimée (2,5 jaar) en daarnaast ben ik alweer 4 jaar getrouwd met Maikel. Ik heb Vrijetijdsmanagement gestudeerd aan de NHTV, nu beter bekend als Breda University of Applied Sciences. Momenteel werk ik 3 dagen per week voor een tof bedrijf, waar ik niet alleen de functie van officemanager vervul, maar ook Kleur- en Stijladviezen geef. Daarnaast ben ik bezig om mijn eigen bedrijf ‘Gezond Mooi!’ stap voor stap verder op te zetten.

Vanuit Gezond Mooi! verzorg ik voornamelijk bruidsmake-up en daarnaast word ik ook af en toe gevraagd als visagiste bij styled shoots. Dit is uiteindelijk waar mijn hart ligt, want man o man, wat word ik blij als ik me hiermee bezig houd. Het is zo fijn om bij mensen een glimlach op hun gezicht te toveren én ze een goed gevoel over zichzelf te geven.

MIJN ONDERNEMING

Het idee om Gezond Mooi! op te richten, is ontstaan tijdens het hardlopen. Op deze momenten ontstaan bij mij altijd de beste ideeën. De naam komt voort uit mijn passie voor gezonde voeding en goede cosmetica producten. Deels omdat ik gezond wil leven, maar het daarnaast ook belangrijk vind wat ik dagelijks op mijn huid aanbreng. Dat komt immers ook in je lijf terecht. In het begin van de puberteit had ik veel last van acne en ik heb zowat alles geprobeerd om er vanaf te komen.

Ik denk dat alle merken wel een keer de revue hebben gepasseerd, maar mijn huid werd er niet beter van. Totdat iemand mij wees op wie nu mijn ‘skincare goeroe’ is: Jetske Ultee. Kennen jullie haar al? Ik heb haar boek gekocht, ben haar blogs gaan lezen en haar producten gaan gebruiken. En wauw, dit was werkelijk waar het eerste merk waar mijn huid van opknapte. Sindsdien is het een sport geworden om goede cosmetica producten te ontdekken en uiteindelijk ook mijn klanten het beste te kunnen bieden, zodat ze ook Gezond Mooi! kunnen zijn.

Dit klinkt natuurlijk heel mooi op papier, maar om een bedrijf succesvol te maken, moet je er natuurlijk wel tijd en energie in stoppen. Hoe combineer je nou je grootste passie met de dagelijkse gang van zaken? Want naast een drukke baan, het huishouden, twee kindjes opvoeden, sporten, familie, leuke dingen ondernemen met vrienden en mijn partner, en daarnaast ook af en toe nog wat me-time, blijft er niet zo heel veel tijd meer over. En dat is dan ook één van mijn grootste struggles. Ik wil het liefst alle ballen hooghouden, aan alle ‘voorwaarden’ voldoen, maar daarnaast ook dolgraag Gezond Mooi! laten groeien. En dat dit vaak niet samengaat, zorgt voor frustratie.

Ben ik wel goed genoeg? Is dit niet te hoog gegrepen voor mij?

En dan niet te vergeten, dat fijne stemmetjes dat zich soms voordoet in mijn hoofd en alles in twijfel trekt: Ben ik wel goed genoeg? Is dat niet te hoog gegrepen voor mij? Angst om te falen.. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren veel geleerd en gelezen om dat stemmetje steeds minder invloed te laten hebben op mijn zelfbeeld en kunnen. Op de momenten dat ik onzeker ben, probeer ik dan ook altijd te relativeren. Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer onzeker ben, integendeel, maar het helpt me om mijn gedachten in een ander perspectief te zetten. Een goed boek dat mij hierbij geholpen heeft, is: ‘Happy life 365,’ van Kelly Weekers. Een absolute must have om in huis te hebben.

EEN GOEDE PARTNER HEBBEN HELPT GOED

Een andere ‘must have’ om je dromen te kunnen realiseren, is een partner die achter je staat. Zeker als je kinderen hebt. Gelukkig bof ik met de mijne; hij geeft me vaak complimenten en zorgt voor de kinderen als ik bezig ben met een toffe opdracht. Anderzijds geef ik hem ook de ruimte om te doen wat hij leuk vindt. Zo gaat hij nog regelmatig een avondje uit met vrienden. Ik maak meestal van die gelegenheden gebruik om er een feestje van te maken met de kinderen. Samen pannenkoeken eten, in bad en daarna boekjes lezen en lang knuffelen in bed.

Eén van de grootste lessen die ik de afgelopen tijd heb geleerd, is dat je moet leren loslaten. Het leven gaat nu eenmaal niet altijd zoals jij dat wil, en als je dat accepteert en een weg vindt om ermee om te gaan, dan wordt het leven een stuk makkelijker en leuker. Dus inderdaad, dat mijn planning voor deze avond net even iets anders loopt dan ik had gewild, heb ik los moeten laten. Daarnaast werkt het voor mij goed om ‘ik moet’ te vervangen door ‘ik wil’. Dit voelt een stuk prettiger, minder dwingend, en de dingen die ik gedaan wil hebben, kosten daardoor minder energie. Ik ‘wil’ is namelijk een keuze, en ik ‘moet’ niet.

MIJN ADVIES

Uiteindelijk wordt het leven gevormd door de keuzes die we maken. Wat ik jullie wil meegegeven is dat je in iedere situatie die zich voordoet, op het moment zelf een keuze moet maken die goed voelt voor jou. Waar heb je behoefte aan? Of dat dit nou is om met je kinderen naar de speeltuin te gaan, je huis te poetsen, aan je eigen bedrijf te werken of met een kopje thee op de bank neer te ploffen, zolang jij je er op dat moment goed bij voelt, dan is dat de beste keuze. Natuurlijk komt je bedrijf niet vanzelf aangewaaid en zal je er hard voor moeten werken, maar als je je hart volgt en je doel voor ogen houdt, dan kom je er wel. Geloof dat je het kunt en je bent al halverwege!

Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen in mijn leven en de ontwikkelingen rondom Gezond Mooi! te zien? Volg me dan op instagram via https://www.instagram.com/kyra_gezondmooi/ .

Tot snel!

Liefs Kyra