€ 5.000 omzet door een goede SEO!

Als ik het woord SEO uitspreek tegen ondernemers, hebben ze er geen kaas van gegeten. Maar toch is dit zo belangrijk. Waarom? Omdat een goede optimalisatie zorgt voor 80% meer omzet. En ja, dat is écht zo. In deze blog licht ik toe waarom dat zo is.

Meer bezoekers

Toen ik voor het eerst mijn blog startte, snapte ik niet waarom al mijn mede-bloggers zó veel unieke bezoekers haalde. Het kan toch echt niet zo zijn dat alle mensen direct op hun website terecht komen? Sommige bloggers hadden nog niet eens 10.000 volgers op social media, hoezo dan wel 40.000 unieke bezoekers? Tijdens mijn studie Communications & Marketing kwam er wel eens wat marketingtermen voorbij zoals Search Engine Optimization. Maar geen wat dat chic woord nu daadwerkelijk betekende. Totdat ik onderzoek ben gaan doen en mijn schoolboeken eens écht indook. Ik kwam er achter dat SEO zo belangrijk was om meer unieke bezoekers te genereren.

Eigen webshop

Nu is het zo dat als je een blog hebt, je een tarief afstemt op het aantal unieke bezoekers. Als je dan een aantal maanden geen samenwerkingen hebt, dan hebben die unieke bezoekers ook niet zo’n grote meerwaarde. Maar wél als je een shop hebt toegevoegd aan je blog. En dat had ik nu precies gedaan. Nadat ik me helemaal had gespecialiseerd in SEO, ben ik van 5.000 unieke bezoekers naar 20.000 unieke bezoekers in nog geen half jaar tijd gegaan. Doordat ik een shop toevoegde en naar bepaalde producten verwees, had ik op gegeven moment een omzet van € 5.000.

Omzet door organisch verkeer

Het grappige is ook nog eens dat ik de blogs nergens had geadverteerd of had geplaatst. Ik had de blogs niet op mijn Facebook of Instagram gedeeld, en al mijn unieke bezoekers kwamen van Google. Ja, want één van die blogs stond op de eerste pagina van Google! Hierdoor kreeg ik gratis verkeer en leverde mij dat zo veel omzet op in één maand tijd, zonder dat ik ook maar iets heb hoeven uit te geven aan advertenties in geld noch tijd.

Ik wil ook meer omzet!

Heb jij ook een eigen website of webshop en wil jij meer organisch verkeer genereren? Dan raad ik je aan om zeker te investeren in SEO. Als je er ook nog geen kaas van hebt gegeten zoals elke ondernemer, raad ik je aan om een SEO training te volgen. In deze training leer ik je alles over SEO in één dag. Hierdoor bespaar je je op de lange termijn duizenden euro’s aan copywriters, omdat je weet hoe je het zelf kunt doen. Zodra je alle tips en tricks weet rondom de SEO, draai jij omzet, zelfs als jij niet jouw blogs en/of producten aan het promoten bent!

Bekijk hier de mogelijkheden voor een SEO training. Nu voor maar € 399 in plaats van € 499!

Heb jij jouw website al goed geoptimaliseerd?