HOE IK GELD VERDIEN DOOR EN VAN SOCIAL MEDIA

Social media is een goudmijn, wist je dat? Het klinkt natuurlijk heel raar. Je geld verdienen met wat plaatjes delen. Maar niet alleen ván social media kan ik leven, ook dóór social media. Social media is in mijn ogen de beste inkomstenbron waardoor ik mijn eigen onderneming kan runnen en hierdoor mijn vaste lasten kan betalen. Nieuwsgierig?

SOCIAL MEDIA IS DE KEY

Als je een eigen onderneming runt, is het het beste om tijd te investeren in jouw social media kanalen. Naast jouw echte visitekaartje zijn jouw kanalen net zo goed jouw visitekaartje. Wist je dat meer dan 70% van de consumenten bij een bedrijf of onderneming terecht komen door middel van social media? Tel dan meer eens uit hoeveel omzet jij mist als je niet voldoende doet met jouw social media kanalen. Social media is in andere woorden ook dé key om meer omzet, klanten en bezoekers te trekken.

MAAR HOE GAAT DAT DAN?

Het is belangrijk om actief te blijven op social media. Vooral door het algoritme vinden online platformen (Facebook, Instagram e.d.) het belangrijk dat de gebruikers actief zijn om sneller in het overzicht te verschijnen. Dit gaat ook zo met Instagram stories. Post je maar één Instagram story? Dan is er kans dat deze niet wordt gezien. Instagram geeft de voorkeur aan meer stories. Deze worden dan ook sneller vooraan geplaatst in het overzicht van de volgers. Doe maar eens een experiment. Post één story en kijk hoevaak deze wordt bekeken. Post na 24 uur eens meerdere achter elkaar en kijk eens hoevaak de eerste story van de reeks is bekeken. Je zult merken dat de eerste story met meerdere een op volgende stories vaker is bekeken, dan één story.

Dan zijn er nog twee belangrijke keys om omzet te draaien: herhaling en goede reviews. Dit zijn twee belangrijke termen die je goed moet beheersen als je succesvol wilt zijn op social media en hier uit eindelijk je boterham mee wil verdienen. In de video hieronder ga ik daar dieper op in.

HOEVEEL VERDIEN IK PER MAAND?

De vraag die ik vaak krijg gesteld als ik zeg tegen mensen dat social media mijn inkomstenbron is. Ik zeg vaak: evenveel als dat jij verdient met jouw fulltime baan van 40 uur per week. Dat wil dus zeggen dat ik met alleen mijn social media kanalen een inkomen kan genereren van +/- € 2.000. Ik adverteer niet online en geef ook geen geld uit aan flyers om mijzelf te promoten. Ik run mijn ondernemingen online. En al mijn omzet haal ik alleen al uit social media.

Google Analytics juli 2019 | www.rowenarousseau.nl

Hierboven zie je waar de meeste bezoekers (en dus ook mijn omzet) vandaan komt. Deze statistieken zijn van de maand juli 2019. Naast een goed geoptimaliseerde website (seo), is het belangrijk om jouw social media goed te onderhouden. Als ik mijn social media niet up to date houdt, zou ik heel wat bezoekers, klanten en hiermee omzet mislopen. Ik merk dat dat bij veel ondernemingen en bedrijven ook het geval is. De laatste posts stammen af van 2018 van de ondernemers waarmee ik gesproken heb. Hoeveel klanten ze hebben misgelopen het afgelopen jaar.

HOE KAN JIJ JE SOCIAL MEDIA EFFECTIEF INZETTEN MET TIJD TE BESPAREN?

Natuurlijk heb je naast je onderneming niet alle tijd om je 24/7 bezig te houden met jouw social media kanalen. Maar er zijn heel veel trucjes om én actief te blijven op social media én je werk goed kan uitvoeren. In mijn Masterclass: De goudmijn genaamd social media op zondag 29 september 2019 ga ik hier dieper op in. Ben je nieuwsgierig geworden? Wees dan snel. De tickets zijn namelijk tot 1 september 2019 voor maar € 50. Na 1 september geldt de reguliere prijs van € 75.