Had ik een voorkeur voor geslacht van baby #2? | Mommy confessions

Mijn tweede kindje is weer een meisje! Dat mocht natuurlijk wel duidelijk zijn na al die aankondigingen op mijn social media, haha. Maar of ik een voorkeur had voor dit geslacht, die vraag krijg ik erg vaak van mijn volgers. In deze blog ga ik er iets dieper op in en geef ik ook antwoord op deze vraag. Want, had ik eigenlijk liever een zoontje gehad? 

Familie en vrienden

Ten eerste wil ik even benadrukken dat ik het natuurlijk niet voor het kiezen heb. En het belangrijkste vind ik gewoon dat mijn kindje gezond op de wereld komt. Deze zwangerschap kwam erg onverwacht zoals ik in mijn eerdere blogs vertelde, dus was ik ook minder bezig met het geslacht. Ik moest het eigenlijk nog verwerken dat ik weer een baby kreeg, in plaats van mij bezig te houden wat ik zou krijgen. Op het begin zei iedereen tegen mij dat ik een jongetje zou krijgen. Mijn (schoon)familie en vriendinnen waren ervan overtuigd dat ik dit keer wel een jongetje kreeg. Toen heb ik mij ook even vastgehouden aan het idee dat ik een jongetje zou krijgen. Mijn moeder had het immers nooit verkeerd als het aankwam op jongetjes!

Voorgevoel

Ik ging de kleertjes uitzoeken van Fenna met het idee dat ik een jongetje zou krijgen, en was dus aan het zoeken naar kleertjes die ook voor een jongetje konden zijn. Om eerlijk te zijn: dat was er niet veel! Als ik een jongetje zou krijgen, zou er nog veel geshopt moeten worden. Mijn schoonzusje is in december bevallen van een jongetje en ik zie hoe schattig een jongetje ook kon zijn. Ik vond het niet zo erg met het idee dat ik een jongetje zou krijgen, maar ergens… diep van binnen, had ik het gevoel dat ik een meisje zou krijgen. Gewoon, dat voelde ik. Ondanks iedereen elke dag aan mij vroeg of ik al een jongensnaam had. Nee, maar wel een meisjesnaam. (Ik moest me blijkbaar volgens hen toch nog maar even gaan oriënteren in jongensnamen).

De 16 weken echo

Toen de 16 weken echo gepland stond, vond ik het wel erg spannend. Ze konden het geslacht zien! Ik had een dubbelgevoel, zou mijn moederinstinct mij in de steek hebben gelaten en heeft iedereen toch gelijk? Jean-luc had ook een gevoel dat het een jongetje zou zijn, namelijk. Toen we de echo hadden, was het even zoeken omdat de baby met de benen over elkaar lag. Volgens mij heb ik daar meer dan een half uur gelegen om het geslacht te ontdekken. Ik vroeg steeds aan mijn verloskundige: ‘zie je al iets uitsteken?’ Met het idee dat ik toch misschien een jongetje zou krijgen. Maar nee, er waren streepjes van schaamlipjes te zien! Ik kon mijn oren niet geloven toen mijn verloskundige dat zei. Ik zou weer een meisje krijgen!

Even in shock, reden we naar huis. Jean-luc moest ook even wennen aan het idee… maar wat was ik blij! Niet blij dat ik liever een meisje wilde, maar aangezien ik het zo druk ging krijgen komende tijd dat ik niet echt tijd had om veel te babyshoppen voor een jongetje. Een babymeisje kwam gewoon ideaal uit, alles hadden we al letterlijk in huis voor een meisje. Ik had geen voorkeur van geslacht, maar qua situatie en idealiteit vond ik een meisje stiekem wat handiger. Ik vond het ook al gelijk zo leuk voor Fenna dat zij opgroeit met een zusje die bijna dezelfde leeftijd heeft. Maar goed, had ik een jongetje gekregen, was ik net zo blij. Misschien dat we ooit voor een derde gaan proberen en wie weet, steekt er dan wel iets uit op de 16 weken echo!

Had jij een voorkeur voor geslacht? En had jij ook een voorgevoel wat je zou krijgen en deze klopte?

Liefs,

Rowena