GELD VERDIENEN MET BLOGGEN: DIT ZIJN MIJN INKOMSTENBRONNEN

Geld verdienen met bloggen? Hoe doen ze het toch? In dit artikel leg ik jullie uit hoe je wat centjes verdient met een blog. Er zijn verschillende inkomstenbronnen. Een blogger heeft dus niet één geldkanaal als het ware. Een blogger krijgt dus niet netjes één bedrag aan het einde van de maand uitbetaald. Hoe en wat leg ik jullie uit in het onderstaande artikel.

GELD VERDIENEN MET BLOGGEN

Het klinkt als een sprookje. Wat teksten uit tikken op je computer, online zetten en vervolgens aan het einde van de maand je vaste lasten ermee betalen. Klinkt geweldig, toch? Nou, vergis je niet. Bloggen is hard werken voordat je je brood ermee kan verdienen. Het vergt tijd, discipline, een creatieve brein en motivatie. Momenteel blog ik al 4 jaar en ik moet zeggen dat het me soms nog wel moeilijk afgaat om met mijn ‘bloggersalaris’ af te rekenen bij de Jumbo. Natuurlijk verdien ik wel iets en die verdiensten deel ik vandaag met jullie in deze blog.

  1. AFFILIATE MARKETING

Je leest dit misschien vaker: affiliate marketing. Je hebt waarschijnlijk net als ik moeite om het uit te spreken. Maar dit is toch wel een belangrijke inkomstenbron voor bloggers. Ze noemen het ook wel ‘slapend rijk worden’. Alleen kost het wel wat energie om hier daadwerkelijk ook een centje uit te slaan. Maar als het eenmaal loopt, dan heb je ook wat.

Affiliate marketing is eigenlijk een gesponsorde blog. Alleen word je niet door iemand, maar door een partner programma. De bekendste zijn LinkPizza en Bol.com. Je schrijft over een aantal artikelen, genereert een affiliate link via een van deze programma’s en hoppa: je eerste € 1,25 is binnen. Klinkt niet zo veel toch? En hoe werkt dat? Heel simpel. Als jij een blog schrijft over een geweldige nieuwe fiets en daarbij links in verwerkt náár die geweldige fiets, gaan jouw bezoekers toch even een kijkje nemen naar die fiets. Want als die zo geweldig is, dan wil ik hem ook wel. Zodra een lezer via de link de fiets koopt krijg jij een aantal % van dit aankoopbedrag. Geweldig, toch? Dus hoe duurder de producten die jij aankaart op je blog, hoe hoger de verdiensten.

Het fijnste met affiliate marketing is: het vergaat niet. In de zin van, oude artikelen kunnen nog steeds gelezen worden en nog steeds kunnen er mensen worden door verwezen naar dat artikel en een aankoop doen. Als jij veel artikelen op jouw blog hebt staan met affiliate links erin verwerkt, zullen je verdiensten ook hoger worden. Affiliate marketing is niet aantrekkelijk als je één keer per jaar een artikel schrijft over een artikel met een affiliate link. Tip: zet dus wat meer artikelen in de planning waarbij je affiliate links kunt verwerken.

© Rowena Rousseau, 2019

2. GESPONSORDE BLOGS EN/OF SOCIAL MEDIA POST

Hier verdien ik het meeste geld aan. Als ik bijvoorbeeld een samenwerking aan ga met een bedrijf, spreken we een bedrag af. Bij mij kost bijvoorbeeld een plaatsing van een artikel op mijn blog +/- € 500. Dit is helemaal afhankelijk van jouw unieke bezoekers. In de bloggerswereld mag je € 50 per 1.000 unieke bezoekers vragen. Als jij al 1.000 unieke bezoekers per maand ontvangt, dan mag jij dat gerust vragen als een bedrijf met jou wilt samenwerken. Zou je graag meer unieke bezoekers willen? Lees dan deze blogs wat een reden kan zijn dat je niet meer bezoekers krijgt op jouw blog.

En dan luidt de volgende vraag: ‘hoe kom ik aan samenwerkingen?’ Het is helaas niet zo dat bedrijven die op zoek zijn naar bloggers uit de grond schieten als paddestoelen. Helaas. Het eerste jaar heb ik heel veel zelf bedrijven benaderd. En dan mocht ik blij zijn dat ik een reep chocolade kreeg tegen een artikel. Als je voor deze aanpak kiest – wat tevens wel nodig is het eerste jaar – dan moet je vooral overtuigt zijn van jezelf. Laat een bedrijf weten waarom jij nu juist de geschikte blogger bent waar zij mee moeten samenwerken.

Er zijn gelukkig ook heel veel platformen die campagnes aanbieden voor bloggers en/of influencers. Je kunt bijvoorbeeld een account aanmaken bij The Influencers Movement en pitchen op campagnes. Ook Influo is een soortgelijk platform. En als je nog méér wilt, kun je een account aanmaken bij SocialFriendz (hier moet je wel bij goedgekeurd worden). Er zullen waarschijnlijk nog veel meer platformen zijn, het is even een kwestie van Googlen.

3. EEN WEBSHOP

Je kunt ervoor kiezen om ook een webshop aan je blog toe te voegen. Het liefst iets dat ook aansluit bij je blog. Het zou raar zijn als jij een blog hebt over beauty en je verkoopt in je webshop boeken over zeilen. Om even een slecht voorbeeld te noemen. Mijn blog gaat over health, ondernemer- en het moederschap. In mijn webshop is bijvoorbeeld De Keto Guide te koop en er komen nog meer boeken en planners aan die aansluiten op mijn concept.

Door een webshop toe te voegen zul je misschien wel even moeten investeren in jouw producten (tijd of geld) om überhaupt iets te verkopen. Maar zodra het op je blog staat, heb je wel nog een vast inkomstenbron lopen.

© Rowena Rousseau, 2019

4. SPREKEN OF WORKSHOPS GEVEN

Ben jij overtuigt van jouw skills als blogger? Dan kun je misschien een stap verder zetten om bijvoorbeeld een motivatiespreker te worden en/of workshops te geven. Denk bijvoorbeeld aan een workshop hoe je meer bezoekers krijgt op jouw website of hoe je meer volgers kunt krijgen op je social media. Zo’n workshop of spreken kan lekker aantikken qua verdiensten. Zorg wel dat je een beetje verstand hebt van spreken voor een groter publiek of hoe je een workshop geeft.

Vaak zijn het toch best wel hoge prijzen wat je kunt krijgen voor een workshop, maar het zou jammer zijn als het niet naar wenst gaat of dat je slechte reviews krijgt achteraf. Ik wil in ieder geval binnenkort beginnen met workhshops geven. Bloggen is best een eenzaam beroep en met een hbo diploma Communicatie op zak ben ik bereid om anderen te helpen om online te kunnen groeien. Dus houdt vooral de kalender in de gaten wanneer er data voor workshops online komen. Misschien dat je dan wat inspiratie kan opdoen voor jezelf. 🙂

Ik hoop dat je wat had in dit artikel! Heb jij nog een ander inkomstenbron van jouw blog? Laat het mij dan vooral weten!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf up to date van kortingen, aankondigen en meer nieuws hoe jij je onderneming kunt laten groeien!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Rowena Rousseau will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.