Farah 6 maanden oud | Dagschema en eetschema

Wat vliegt de tijd. Farah is alweer 6 maanden oud. Dat betekent dat het alweer een half jaar geleden is dat mijn bevalling plaatsvond van dit knappe meisje. En ik zie 6 maanden ook altijd als een nieuwe mijlpaal voor mijn baby. De flesvoeding neemt af en de hapjes en vast voedsel komt hiervoor in de plaats. Benieuwd naar het dagschema van mijn baby van 6 maanden oud? Lees dan vooral verder.

Dagschema baby 6 maanden oud

Routine

Vaak krijg ik de vraag of ik een routine heb. Mijn antwoord is ‘nee’. Ik doe alles op aanvraag en ben niet zo’n moeder die op de tijd let of mijn baby wakker maakt als het zogenaamd ‘tijd is om te eten’. Het dagschema verschilt dus per tijd, maar is eigenlijk altijd wel hetzelfde als het gaat om slaapjes en voeding. Ik heb natuurlijk nog een lieve peuter rondrennen, dus alle focus op Farah leggen, gaat helaas niet. De tijden kunnen dus afwijken. Soms slaapt Farah uit tot 09.00 uur en soms tot 07:00 uur.

Dagschema 6 maanden oud

08.00 – 09.00: Farah wordt rond dit tijdstip wakker

Ze krijgt dan een fles van 180 cc Nutrilon Forte opvolgmelk.  Ik heb altijd de Forte gebruikt voor zowel Fenna als Farah. Dit is voor extra hongerige baby’s. Het werkt ook echt op de regeldagen.

10.30 – 11.30: Tijd voor fruit + flesvoeding

Een of twee uur na haar eerste fles, is het tijd voor fruit. Ik prak wat banaan (of aardbeien / blauwe bessen) met een beetje melk en doe dit vervolgens in de blender. Ik heb helaas niet zo’n fancy hapjesmaker ding. Maar mijn blender werkt hier perfect voor. Door er een beetje melk of water bij toe te voegen, wordt het wat zachter en ‘wateriger’. Bij het fruit geef ik altijd nog wat flesvoeding. Dit ligt er soms aan. Soms heeft ze behoefte aan een volle fles 180 cc en soms heeft ze genoegen met 120 cc in combinatie met het fruit.

12.00 – 13.00: Tijd voor een ‘boterham’

Even een ‘boterham’ tussen aanhalingstekens, want het is meer oefenen. Ik haal de korstjes van het bruin brood eraf en besmeer dit met paté of smeerkaas. Dit maak ik heel klein en dep dit vervolgens in wat melk zodat het lekker zacht is en ze er op kan sabbelen. Ik geef haar hierbij een beetje water in een flesje.

13.00 – 13.30: Naar bed

Rond deze tijd gaat ze naar bed samen met haar zus (2 jaar). Farah slaapt nooit echt in de ochtend, omdat ze best ‘lang’ slaapt. Fenna werd bijvoorbeeld altijd rond 07.00 of 08.00 uur wakker en dan ging ze vervolgens weer om 11.00 uur naar bed. Farah slaapt wat langer uit, dus leg ik haar in de middag neer voor een dutje. Farah slaapt meestal 2-3 uur aan een stuk door.

15.30 – 16.00: Wakker + flesvoeding

Rond deze tijd ontwaakt ze weer uit haar slaap. Tijden kunnen heel verschillend zijn, hoor. Maar als ze wakker wordt krijgt ze een fles van 180cc. Dan speelt ze nog even tot het avond eten met haar zus.

18.00: Groentehapje + flesvoeding

Dan is het tijd voor avondeten. Ik maak altijd verse groenten klaar voor ons allen. Vervolgens neem ik een beetje van de groenten voor ons weg en pureer dit in de blender. Daarna voeg ik hier wat water of melk toe om het zachter te maken. Ik bied een klein kommetje aan met wat water of als er behoefte aan is een flesje van 120cc.

20.00 – 21.00: Laatste flesvoeding + slapen

Rond 20.00 of 21.00 uur krijgt Farah haar laatste fles van 180cc. Hier doe ik een paar schepjes bij van het Nestlé Pyjamapapje 6+ maanden.  Na een goedgevulde fles leg ik haar in bed en slaapt zij de klok heerlijk rond.

Update

Nog even een kleine update van onze lieve Farah: ze doet het super goed. In tegenstelling tot Fenna huilt ze weinig tot helemaal niet (mits ze te lang moet wachten op haar fles ;-)). Ze heeft een heel lief karakter en lacht de hele dag door! Ze vindt het allemaal interessant wat wij doen en vooral wat haar zus allemaal uitspookt. Een lieve en tevreden baby is het.

Ik ben benieuwd naar jullie dagschema van jullie baby rond de 6 maanden. Leek of lijkt jouw dagschema op die van ons? Laat het mij weten!