Door deze factoren stijgt je bezoekersaantal niet

Er zijn talloze blog websites die beginnende bloggers goed op weg helpen. Toch mis ik een aantal tips hoe je aan een groot bezoekersaantal komt. Ja, content is de key. Maar sommige bloggers uploaden soms weken niets en zitten alsnog boven de 5.000 bezoekers per maand? Natuurlijk kun je denken: ‘maar die zullen al bekend zijn.’ Nee. Ze zijn net zoals jij en ik. Van vlees en bloed. En ik zal je vertellen waarom jouw bezoekersaantal niet wilt stijgen. Lees verder over bezoekersaantal stijgen hier:

1. Je geeft te snel op

Een slechte maand is geen slechte blog. Verre van. Ik heb soms maanden dat ik onder de 2.000 bezoekers zit. Heb ik die maand iets verkeerd gedaan? Vast niet. Ik heb het die maand gewoon even ‘opgegeven’. Mijn inspiratie was weg en had ik geen tijd of zin om mezelf achter de laptop te plakken. Geen content zijn natuurlijk minder bezoekers. Maar je kan net zo goed wat oude blogs updaten als je zo’n maand hebt. Niet al je volgers zullen ál jouw blogs gelezen hebben, dus voor hen zijn die blogs ‘nieuw’.

2.  Je schakelt je social media niet goed in

Een nieuwe blog gepost? Wacht dan niet af totdat iemand op een magische wijze weet dat jij iets gepost hebt (tenzij ze zijn geabonneerd op jouw blog). Laat jezelf horen op social media. Plaats een bericht op je eigen Facebook account in plaats van je Facebook pagina waar je misschien net honderd vind-ik-leuks op hebt bereikt. Je hebt immers veel meer vrienden op je eigen Facebook account. Instagram is natuurlijk ook een geweldig medium om in te zetten. Heb je een mooie foto die bij de blog past? Die kan verschijnen in het overzicht van andere Instagrammers die jou niet volgen en klikken op jouw foto en zien de omschrijving dat er een blog bij hoort. Als je een aantrekkelijke titel hebt, zullen vast en zeker wel 60% van die onbekende Instagrammers nieuwsgierig zijn en je blog lezen.

3. Je gelooft niet meer in jezelf

Identiteitscrisis? Weet je even niet meer wat je met je blog wilt? Ben je nog wel jezelf? Ik geloof erin zodra jij jezelf verliest, je ook volgers en/of bezoekers verliest. Heb jij ineens een andere schrijfwijze, je schrijft bijvoorbeeld in een keer chagrijniger en negatief in tegenstelling tot jouw vorige blogs die humoristisch en positief waren. Je volgers zullen dit merken en vinden niet meer bij jou waar zij naar op zoek waren. Je bent jezelf even kwijt, en je bezoekers op dat moment ook.

4. Je verdiept je niet goed genoeg

Koop boeken, lees andere blogs, zorg dat je up-to-date bent van de laatste nieuwtjes en trends in de blogwereld. Als je niet veel weet over bloggen en ‘gewoon maar wat doet’, zul je dat ook merken aan je bezoekersaantal. Het is gewoon belangrijk om te weten wat belangrijke strategieën zijn in de blogwereld. En wat een blogger succesvol maakt, daar moet jij achter zien te komen. En dat doe je helemaal zelf.

5. Besteed meer tijd aan je teksten dan de foto’s

Ik heb een hekel aan foto’s maken. Ik zie altijd zo veel mooie en originele foto’s voorbij komen van bloggers op mijn Instagram en zodra ik het zelf probeer, kruip ik liever in hoekje en verwijder de foto’s snel weer. Nee, foto’s staan bij mij niet op nummer één en terwijl ze zeggen dat je als blogger moet beschikken over kennis aan fotografie, ben ik het daar niet helemaal mee eens. Als jouw blog en Instagram vol staan met mooie foto’s en je op deze wijze bezoekers trekt, maar je teksten gewoon simpelweg niet interessant zijn of volstaan met spelfouten, zullen bezoekers al snel afhaken en niet meer terugkomen. Als ik op zoek ben naar een onderwerp of bepaald artikel, zoek ik naar de tekst en kijk ik echter nooit naar de foto die erbij hoort. Het is gewoon een extraatje.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Ik ben nog lang niet een succesvolle blogger die overal verstand van heeft. Maar met de tijd mee zie ik zo nu en dan wel wat tips die sommige beginnende bloggers kunnen gebruiken, dus vandaar deze artikelen.

Hadden jullie hier wat aan? En waar moet jij zelf nog aan werken als je dit artikel zo leest?