Selecteer een pagina

Als ik een boek lees, dan is het wel een boek over een succesvolle vrouw. Ik krijg hier zo veel inspiratie van. Nadat ik weer zo’n boek heb uitgelezen, krijg ik nog meer motivatie om zelf aan de slag te gaan. Zo’n boek is het levend bewijs dat alles mogelijk is. Tevens ook een goede opkikker als je het even niet meer ziet zitten met jouw eigen onderneming. In deze blog bespreek ik de Girlboss boeken waar ik de meeste inspiratie heb weten uit te halen. 

#1 ANNIC VAN WONDEREN – MASTERCLASS ONDERNEMEN

Annic van Wonderen – Masterclass Ondernemen

Het is al een wat ouder boek, namelijk uit 2014. Maar dat neemt niets weg van de inhoud. Annic van Wonderen is het brein achter ILoveFashionNews.com dat destijds een razend succes was. Annic vertelt in haar boek over het hebben van een eigen onderneming. Overal waar je op moet letten van kantoorruimte tot personeelszaken. Tevens geeft ze ook heel veel handige tips waar elke ondernemer iets aan heeft, man of vrouw. 

Ik had al vaker iets gehoord over het boek en ik volg Annic al jaren met plezier. Toen ik afgelopen Kerst het boek eens had gevraagd aan mijn man, voldeed het ook aan mijn verwachtingen. Ik weet nog dat ik toentertijd best in een dip zat met mijn onderneming. Ik wist even niet meer hoe ik alles moest aanpakken en of ik ooit die omzet ging halen dat ik in gedachten had. Door het boek van Annic heb ik geleerd dat doorzetten de key is. Ik weet nog toen ik het boek had dichtgeslagen en alles had gelezen, ik mijn laptop erbij pakte en als een gek begon te typen voor mijn blog. Dus, zit je in een dipje of wil je gewoon meer weten over het hebben van een onderneming? Dan is dit boek echt een aanrader. 

#2 EMILIE SOBELS – BABE, YOU GOT THIS

Emilie Sobels – Babe, You Got This

Dit boek ken je vast wel. Het stond heel lang in de bestsellerlijst en in elke boekenwinkel viel hij wel op met de prachtige, roze kaft en de duidelijke titel. Niet veel later kreeg ik het boek een vervolg met een werkboek, dat nog hoog op mijn lijstje staat om aan te schaffen. In het boek Babe, You Got This interviewt de schrijfster een aantal succesvolle vrouwen met allemaal een eigen onderneming of een hoge positie in hun werkveld. Ze maakt in het boek echt alles bespreekbaar. Over geld, gezin en verschillende ervaringen van de vrouwen. Het leest lekker weg en steeds komen er ook weer inspirerende verhalen in terug. Dit boek heb ik in twee dagen uitgelezen en ben meteen alle vrouwen gaan volgen op Instagram. Zeker waard om te lezen!

#3 MONICA GEUZE – MY WAY

Monica Geuze – My Way

Misschien dan wel niet een boek met handige tips over een eigen onderneming, maar wel een inspirerend levensverhaal. Monica Geuze is momenteel toch wel één van de meest succesvolste vrouwen in Nederland. Een goedlopend Youtubekanaal, verschillende TV programma’s en verschijnt regelmatig op een cover van een bekend tijdschrift. Je kunt zeggen: she’s got it all. Ik ben een tikkeltje jaloers op deze knappe brunette, aangezien ik me uit de naad werk om mijn hbo diploma te halen, maar deze mevrouw heeft het gemaakt zónder een papiertje op zak! 

Ze vertelt over haar succes op Youtube, haar leven, haar relatie met haar ouders, etc. Zo af en toe kijk ik wel eens haar vlogs (want die zijn nooit te missen als ik me inlog op Youtube), en is het leuk om eens behind the scenes alles over haar te weten. Dit boek raad ik wel aan, want zo zie je maar weer dat je niet volgens de maatschappelijke regeltjes succesvol hoeft te worden! 

Er staan nog een enkel op mijn lijstje die ik graag zou willen lezen. Bijvoorbeeld het boek van Danique Bossers lijkt mij ook heel inspirerend. In het boek Work Hard, Play Harder vertelt ze over haar succes achter haar modemerk MostWantednl. Heel erg benieuwd naar!

Welke boeken van het bovenstaand rijtje heb jij al gelezen en wat vond jij ervan? Laat het me weten!