Baby 1 jaar: dit zijn de musthaves cadeaus!

Wordt jouw baby binnenkort 1 jaar, of heb je binnenkort een verjaardag van een 1 jarige op de planning staan? Het is namelijk vaak lastig om te weten wat je nu precies voor hen moet kopen. Ze zijn nog zó klein, maar spelen doen ze graag. Handige tools voor de kleine zijn ook mooi meegenomen voor de ouders. Bekijk hier de cadeaus voor alle 1-jarigen op een rij!

Alle cadeaus voor 1-jarigen

1. Kinderfauteuil

Toen Fenna één jaar werd, kreeg zij een kinderfauteuil van mijn moeder cadeau. Ze is inmiddels alweer 2 jaar oud, maar ze heeft toch steeds heel veel plezier ervan. Een kinderfauteuil heb jij in alle soorten kleuren en daar hebben de kleintjes ook nog lang speelplezier van. Het is Fenna’s favoriete spot om te zitten zodra de televisie aangaat. Deze té leuke kinderfauteuil is lekker zacht en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

2. Een bubbelmachine

Als de baby 1 jaar is, hebben ze dubbel zo veel pret in bad. Ze kunnen lekker zitten, spelen en vinden de bubbels erg interessant. Ik merk nu Farah één jaar is geworden, ze helemaal gek is op badderen. Daarom is het extra leuk om een bubbelmachine te kopen! Hier is trouwens geen bad voor nodig. Onder de douche is het net zo leuk!

3. Een loopwagen

Rond de eerste verjaardag beginnen de meeste kindjes te lopen. Hoe leuk is een loopwagen om dat extra zetje te kunnen geven? Baby’s hebben er lang plezier van, zijn er gek op én het wordt later ook nog gebruikt voor een karretje waar ze hun knuffels en speelgoed in vervoeren (I can tell!). Een loopwagen is dus zeker een aanrader voor een 1ste verjaardag.

4. (Houten) babyboekjes

Wil je niet zo veel geld uitgeven aan een baby die 1 wordt? Dat hoeft ook helemaal niet! Baby’s zijn gek op boekjes, tekeningen en en cijfers. Bijvoorbeeld dit houten baby boekje is ideaal voor de baby’s. Ze kunnen de blaadjes niet scheuren (ha-ha) én ze kunnen al beginnen om cijfers te herkennen.

5. Puzzels

Baby’s zijn gek op ontdekken na hun eerste levensjaar. Vooral puzzelen vinden ze dan erg interessant. Terwijl ze in het eerste jaar vooral graag kauwden op de puzzelstukjes, zul je merken dat ze na hun eerste jaar beginnen om de puzzelstukjes daadwerkelijk op de goede plek te leggen. Deze houten puzzel is een echte musthave! Veel dierenpret, leuke kleurtjes en een must: hout. Ik vind houten speelgoed echt fantastisch. Het gaat helemaal niet (snel) kapot én je hebt er nog jaren plezier van.

6. Een blokkenkar

Vond jouw baby blokjes in hun eerste jaar ook zo interessant? Wacht dan maar na de eerste verjaardag. Ze beginnen dan met torens bouwen en vinden alles leuk met blokjes. Een blokkenkar is dan ook een echte musthaves voor 1-jarigen. Ze hebben er veel plezier in en zelfs mijn 2 jarige is nog steeds helemaal gek op om alle blokjes te verzamelen en te bouwen!

En voor de ouders…

Heb je een verjaardag opstaan voor 1-jarige? En weet je maar niet wat je kan kopen of wil je het een beetje lowbudget houden? Ouders worden ook heel enthousiast van luiers, babydoekjes of een pot flesvoeding (vraag wel even na welke). Een baby hebben is al duur genoeg, en aangezien een 1-jarige vaak toch niet bewust is van alle cadeaus, kun je een kleinigheidje meegeven dat handig is. Of een setje kleding.

Ken jij nog echte musthaves voor 1-jarige of tips? Laat het dan weten in de reactie!