Alles wat je moet weten over het keto dieet!

Keto? Wat is dat? Ik zie mensen al met hun wenkbrauw fronsen als ik het woord uitspreek. Het is momenteel helemaal hot in de dieetwereld om een ketogeen dieet te volgen. Het is effectief en verliest er dus snel gewicht mee. Er zijn verschillende meningen over dit dieet. De een vindt het ongezond, de ander houdt het niet vol en de ander vindt het helemaal geweldig (zoals ik). Mocht je een mening hierover hebben, doe dan even research of bekijk The Magic Pill op Netflix. Hierin wordt alles duidelijker vertelt.

Wat houdt het in?

Sinds 03 december 2018 volg ik het ketogeen dieet. Je hebt koolhydraat beperkt, koolhydraat arm en je hebt ketogeen. Deze dieten komen eigenlijk allemaal op hetzelfde neer: minder koolhydraten. Het is namelijk zo dat koolhydraten echte dikmakers zijn en om deze (volledig) uit je eetpatroon te schrappen, zou je dus vet gaan verbranden. Met het ketogeen dieet is het extreem. Je mag namelijk nog maar netto 20-30 gram koolhydraten per dag binnen krijgen. Bij koolhydraat beperkt is dit maximaal 100-150. Als je dus aan een ketogeen dieet wilt beginnen, is het misschien handig om eerst koolhydraat beperkt aan te houden. Dit heb ik ook gedaan. Hierdoor is de overgang naar het ketogeen dieet wat makkelijker.

De vragen die jullie stelden

Er kwamen veel vragen van jullie toen ik zei dat ik een video ging opnemen. Ik heb daarom een video opgenomen en al jullie vragen proberen te beantwoorden. Hierdoor hoop ik dat het wat duidelijk is en dat de negatieve uitlatingen ook wat verminderd kunnen worden. Zoals: ‘het is ongezond’ / ‘je houdt het niet vol’ etc. In deze video leg ik uit wat nu wel en niet waar is.

De volgende vragen zal ik beantwoorden in de video:

  • Wat houdt het dieet in?
  • Wat is ketose?
  • Hoe kom je in ketose?
  • Wat eet je op een dag?
  • Wat mag je wel en niet eten?
  • Is het gezond?
  • Hoeveel koolhydraten mag je hebben?

En ik vertel nog veel meer. Zoals hoeveel ik al ben afgevallen in één week tijd. Ben je benieuwd en wil je meer weten?

Bekijk de video hier

Werkt de video niet? Bekijk hem dan via YouTube.

Liefs,

Rowena

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf up to date van kortingen, aankondigen en meer nieuws hoe jij je onderneming kunt laten groeien!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Rowena Rousseau will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.