5x redenen waarom een business coach inhuren zo slecht nog niet is

5x redenen waarom een business coach inhuren zo slecht nog niet is

Stel, je bent al een tijd aan het ondernemen of je hebt de ambitie om te gaan ondernemen. Dat betekent dat er honderden dingen op je af komen. Je bent opeens zelf verantwoordelijk voor je inkomsten per maand en de daarbij behorende taken zoals je financiën op orde krijgen, zorgen voor klanten, een royale omzet draaien, marketing, sales en de klantenservice. Zo’n 43% van de zzp’ers is binnen twee jaar gestopt en 58% na vijf jaar. De meerderheid van de gestopte zzp’ers gaat weer terug in loondienst, blijkt uit de cijfers van het CBS. 

Helemaal niet vreemd. Het is ook niet voor iedereen weggelegd. Sommige ondernemers gaan richting een burn out. En waarom? Omdat veel ondernemers alles zelf willen doen en helemaal niets willen uitbesteden om geld te besparen. Het klopt dat er een prijskaartje hangt aan uitbesteden, maar uit eindelijk is dit wel nodig voor je bedrijf. Je kunt namelijk niet alles zelf en je weet ook verre van niet altijd alles zelf. Een taartenbakker weet alles over de juiste ingrediënten en het bakken van een taart, maar weet niets van marketing en sales of boekhouden.

Waarom zijn zo veel ondernemers bang om te investeren? Investeren houdt simpelweg in dat je je kennis vergroot om uit eindelijk zelf iets te kunnen of dat je investeert in iemand die bepaalde taken voor je overneemt waar jij kaas van hebt gegeten. Door (slim) te investeren in de juiste mensen en de juiste kennis, kun jij je bezighouden met bijvoorbeeld taarten bakken. Voor de ondernemers die tóch graag zelf de controle willen houden in hun bedrijf en zelf aan de slag willen gaan met bepaalde taken, kan het slim zijn om te investeren in een business coach.

In deze blog geef ik 5x redenen waarom een business coach inhuren zijn vruchten afwerpt: 

  1. Advies op maat

Soms kan het zo zijn dat we in ons coconnetje blijven zitten en alleen nog maar de kennis van Google en social media tot ons nemen. Niet alles wat er op Google staat of wordt geschreven op social media is speciaal voor jou bedoeld. Vaak is deze kennis oppervlakkig en globaal. 

Elke ondernemer heeft een andere strategie nodig of een andere manier van werken. Een business coach kan jou advies op maat geven, dat werkt voor jóuw onderneming. Hier heb je uit eindelijk veel meer aan. 

2. Expertise

Een business coach kan jou op weg helpen op de vlakken waar jij nauwelijks iets van af weet, omdat deze vaak gespecialiseerd is en de expert is. Een afgestudeerde en gespecialiseerde marketing / life / sales / geld coach kan jou de handvatten bieden die jij nodig hebt voor jouw business.

Vind je het moeilijk om je administratie te doen, klanten aan te trekken, je website op orde te houden, of zit je er even doorheen? Door iemand in te huren die hier gespecialiseerd in is, weet jij tenminste hoe het nu verder moet en hoe je het zélf kunt aanpakken. 

3. Helicopterview

Door een business coach in te schakelen, wordt jouw onderneming ook onder de loep genomen en bekeken vanaf een helicopterview. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld zzp’er bent. Door een business coach in te huren kan deze het beste inschatten waar jouw knel- en verbeterpunten liggen. 

Ook welke factoren je moet veranderen om op de lange termijn te slagen. Veel ondernemers gaan hier de mist in: ze bekijken alles vanuit hun eigen perspectief waardoor ze veel omstandigheden of dingen niet kunnen voorzien. 

4. Motivatie

Een onderneming runnen kan soms erg frustrerend en hard werken zijn. Het is dan ook niet raar als jij soms het gevoel hebt om de handdoek in de ring te gooien en terug te gaan in loondienst. Een business coach kan jou (opnieuw) motiveren om weer aan de slag te gaan. 

Dit kan ook door middel van een nieuwe plan van aanpak of strategie, zodat jij weer kunt gaan knallen met jouw business.

5. Van idee naar bedrijf

Loop jij al langer met een idee rond om een bedrijf te starten? Maar het komt er maar niet van of je weet niet waar je moet beginnen? Een business coach kan je hiermee op weg helpen. Deze kan jou adviseren welke stappen je moet zetten, wat je nodig hebt en hoe je kunt beginnen. 

Ook is het verstandig om in contact te blijven met deze business coach, want deze kan nog zeker handig zijn als je verder in je bedrijf nog tegen dingen aan loopt.

Heb ik een businesscoach nodig?

Eigenlijk kan elke ondernemer wel een business coach gebruiken. We weten overal maar zo veel van af. Een business runnen doe je namelijk niet helemaal alleen. Iedere ondernemer heeft klanten, omzet, goed aanbod en de juiste prijzen nodig. Als jij niet weet hoe jij deze dingen krijgt, dan kan een business coach jou hiermee helpen.

Zo bouw je op de lange termijn grotere succes met je business en verdien je het geld dubbel en dik terug wat je geïnvesteerd hebt. Tip: Huur een business coach in met relevante opleidingen en ervaringen. Er zijn genoeg mensen die zichzelf als business coach zien na het runnen van een business, maar geen relevante opleiding noch echte ervaring hebben gehad. 

Rowena Rousseau
Marketing & Business coach

Ik help (startende) vrouwelijke ondernemers op weg met hun business.