Weet je het nog? Dat eerste paar schoenen waar je als kind zo blij mee was? Je trok ze overal naartoe aan, ook al waren ze op een gegeven moment totaal versleten. Waar jij ging, gingen de schoenen met je mee. Een goede kandidaat voor een favo paar schoenen op dit moment zijn sowieso de gympen van Adidas. In iedere speeltuin zie je minstens twee paar voorbij huppelen. Onder andere de Superstar, Gazelle en Stan Smith zijn tijdloze modellen van het merk.

Als ik een iconisch paar sneakers moet opnoemen, denk ik meteen aan Adidas Superstars. Want wie kent ze niet? De witte schoen met de drie zwarte strepen aan de zijkant. In eerste instantie was het model bedoeld voor basketballers maar al snel werden ze gespot door lifestyle sneaker liefhebbers. Als basketballer is het belangrijk dat je goed grip hebt en support om te kunnen rennen en springen. Dat is natuurlijk ideaal voor kids. De old school looks in combinatie met de steun van de schoen maakt het een grote favoriet onder de jeugd. Ik geef ze geen ongelijk.

De Gazelle is eigenlijk het kleine zusje van de Superstar. Dit model kwam wat later uit en heeft kunnen leren van haar oudere broer. Aangezien het familie is lijken de twee wat op elkaar maar de Gazelle heeft wel degelijk een aantal mooie updates. Bijvoorbeeld de suède upper. Adidas wilde een sneaker met soortgelijke kwaliteit maar met een zachter uiterlijk. Sterker nog, de Gazelle is een van de eerste suède schoenen ooit. Het materiaal behoudt de steun maar oogt wat subtieler en eleganter. Daarom is de Gazelle voornamelijk geliefd onder de meisjes. In combinatie met een rokje creëer je een schattige maar toch stoere look!

De Stan Smiths lijken, in tegenstelling tot de vorige modellen, meer op tennisschoenen. Ze zijn voornamelijk wit met een gekleurd detail. Alhoewel het model al jaren geleden uitkwam, werd de sneaker 3 jaar geleden opeens razend populair. Daarom kwam Adidas met de mogelijkheid om de Stan Smiths te laten personaliseren. Je kunt nu je eigen naam op de achterkant van de schoen laten zetten. Erg handig, zo raak je niet in de war na de gymles over welke schoenen nou van wie waren.

Een van de leukste dingen aan de Adidas schoenen vind ik dat ze uniseks zijn. Ieder model kan gedragen worden door meisjes en jongens en worden gestyled op ieders eigen manier! De schoenen zijn speels en zorgen voor goede support van kindervoetjes. En op die manier zorgt Adidas voor alleen maar voordelen.

 

Write A Comment

Pin It